Ječmen

Ječmen tip MATRICE

Večredni ozimni ječmen. Slama srednje visoka. Sorta je uspešna in prilagodljiva na vse normalne vremenske razmere  in tipe zemlje. Seveda potrebuje za zavidljive rezultate kvalitetno zemljo, pravilno kmetovanje in ugodne klimatske rezmere. S pravilnim ododajanjem dušika spomladi je rastlina odporna na bolezni in škodljivce. Zelo odporna sorta na poleganje . Zelo dobro prenaša ostre zimske razmere. Za vetrovna območja je zelo primerna. Čas klasenja - zgoden. Visok proizvodni potencial, z visoko težo semena (57,4) in zelo dobrim hektarskim donosom 7.317 kg / ha pri izmerjeni vlažnosti  10,2% na poskusnih poljih 2014.

Namenjenjena je predvsem za prehrano v živinoreji, v voščeni zelosti je zelo primerna za silažo. Sejemo od sredine oktobra dalje  300/350 kaljivih semen / m2 .

Seme gensko NI spremenjeno in je registrirano v evropskem katalogu dovoljenih semen za sajenje na področju Evropske unije.

Ječmen tip MATESCA

Večredni ozimni ječmen. Sorta je uspešna in zelo primerna za vetrovna področja, saj je nizke rasti a z bogatim klasom ter zelo odporna na poleganje. S pravilnim dodajanjem dušika spomladi je rastlina zelo odporna na bolezni in škodljivce. Zelo dobro prenaša  zimske razmere. Čas klasenja - srednje zgoden. Visok proizvodni potencial, z visoko težo semena (54,4). Na poskusnem polju je bil v letu 2014 donos 6.397 kg / ha pri izmerjeni vlažnosti 11,4 %. Namenjenjena je predvsem za prehrano v živinoreji. Sejemo od sredine oktobra dalje  300/350 kaljivih semen / m2 .

Seme gensko NI spremenjeno in je registrirano v evropskem katalogu dovoljenih semen za sajenje na področju Evropske unije.

Ječmen tip CALANQUE

Calanque je dvoredna sorta ozimnega ječmena primerna za vse potrebe; je novost a zelo zanesljiva sorta. Zelo dobro uspeva tudi v zelo kritičnih letnih razmerah. S pravilno tehniko kmetovanja daje na dobri zemlji ob optimalnih vremenskih pogojih izvrstne rezultate.  Je pol alternativna sorta, z nizkim vremenskim vplivom na prestavljeno sajenje. Je precej odporna sorta na bolezni in škodljivce. Srednje nizka rast ji omogoča visoko odpornost na poleganje. Calanque je sorta z visokim proizvodnim potencialom, z visoko težo semena ter visoko hektolitrsko maso. Na poskusnih poljih je bil v letu 2014 rezultat:   6.288 kg / ha pri vlagi 11,7 %. Namenjenjena tako za prehrano v živinoreji kot za industrijo. Sejemo od sredine oktobra dalje  300/350 kaljivih semen na m2.
 
Seme gensko NI spremenjeno in je registrirano v evropskem katalogu dovoljenih semen za sajenje na področju Evropske unije.

Preverite ponudbo betonskih izdelkov in
montažnih betonskih delov za potrebe v kmetijstvu

Kliknite tukaj